top of page

Vem är jag?


Mitt namn är Sara Söderlund, i skrivande stund 27 år gammal. Jag bor sedan ett år tillbaka i ett hus utanför Hallstahammar. Här bor jag med min sambo, två hundar och en katt.


Jag har sedan barnsben varit intresserad av djur. Uppvuxen med höns och galande tuppar. Nästan alltid haft i alla fall en katt hemma. Testat ha både marsvin och fiskar.


Under en längre period red jag också, både på ridskola, privat och olika ridläger. Tror det blev totalt 8 år men nu börjar det bli längesedan.


Hur kom då hunden in i mitt liv? Tror att det alltid varit det där djurintresset som legat och grott. Mina föräldrar hade kompisar som hade en mastiff av något slag, Cola hette hon. Jag var bara en bebis men Cola låg alltid och vaktade mig i vagnen. Gick ut med grannens goldenretriver, som då säkert var lika stor som mig. När min faster sedan skaffade sin första hund, Frida en dansksvensk gårdshund, var jag kanske runt 12 år. Då blev jag ännu mer intresserad. Sen har tanken alltid funnits på att skaffa en egen hund.

Hösten 2017 föddes Nisse som kom att bli vår första hund och våren 2022 kom Enzo. Mer om dem i separata inlägg, annars blir det här alldeles för långt!


Vad gör jag då? Varför ska man välja att gå kurs för mig?


Jag jobbar idag som fysioterapeut på humansidan. Tog examen sommaren 2021.


Utbildad SBK allmänlydnadsinstruktör hösten 2019.


Plus en massa andra små utbildningar, föreläsningar och kurser.


Jag älskar att se när poletten trillar ner hos både hund och ägare. Glädjen som sprider sig när ekipagen blir ett och jobbar upp en riktigt fin relation. Jag har kanske inte svaret på alla frågor men jag diskuterar mer än gärna och försöker komma fram till olika lösningar. Jag försöker se individerna där de är och ge dem de verktyg som behövs.

Hörde ett citat en gång som jag tycker stämmer så bra, så tänker avsluta denna text med det citatet med modifikation.


"Vi ger er bara verktygen för att jobba vidare. Fyller på verktygslådan så att ni har fler verktyg att jobba med. Alla är individer och kräver olika lösningar.

Det fungerar att slå ner en spik med en skruvmejsel men det kanske är mer optimalt med en hammare. Var därför inte rädd att testa olika verktyg från lådan"

5 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page